Bakan Göktaş: Aile ve Gençlik Fonu'nda yeni bir adım atacağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamını genişletmek amacıyla yakın zamanda önemli bir adım atacaklarını duyurdu. Göktaş, bu açıklamayı AK Parti Siirt İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" etkinliğinde yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, engellilere yönelik evde bakım hizmetlerinin önemine dikkat çekti ve bu hizmetten şu anda 3 bin 754 kişinin faydalandığını belirtti. Ayrıca, eylül ayında yaşlı ve engelli aylıkları için toplamda 5,6 milyar liranın hesaplara yatırıldığını ifade etti.

Sosyal hizmetlerde engelli, yaşlı, kadın, çocuk, şehit aileleri ve gazilere hak temelli bir yaklaşım sergilediklerini vurgulayan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun yeni dönem uygulamalarına da değindi. Özellikle doğurganlık hızının düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta başvurulara başladıklarını belirtti. Bugüne kadar 12 bin 132 genç çiftin başvuruda bulunduğunu ve bu çiftlerden 4 bine yakınının krediden faydalandığını söyledi. Ayrıca, destek şartlarını daha da kolaylaştırarak gelir kriterini, ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkardıklarını duyurdu.

Aile ve Gençlik Fonu'nun kapsamının genişletilmesine yönelik detayların yakında kamuoyuna açıklanacağını belirten Göktaş, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni bilgileri paylaşacaklarını ifade etti.

EVLİLİK KREDİSİ NEDİR?

Devlet destekli gençlere sunulan faizsiz evlilik kredisi, başvurusu onaylanan çiftlere 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak 150.000 TL faizsiz kredi imkanı sunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri