Bakan Göktaş: Dijital bağımlılıkla kararlılıkla mücadele edeceğiz

Aydın’ı ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Valilikte yaptığı basın açıklamasında, dijital bağımlılığın topluma etkileri üzerinde durdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş , “Dün Eskişehir’de bir gencin oynadığı şiddet içerikli video oyunlarının etkisiyle elindeki kesici aletle vatandaşlarımıza saldırması sonucunda maalesef 5 kişi yaralandı. Öncelikle yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bakanlığımızın psikososyal destek ekipleri, yaralanan vatandaşlarımız ve ailelerine gerekli desteği sağlıyor ve tedavi süreçlerini yakından takip ediyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, “Bu olay, dijital ve oyun bağımlılığının gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlığını nasıl olumsuz etkileyebileceğinin somut bir örneği. Daha önce de oyun bağımlılığı ve bunun getirdiği olumsuz etkilerle ilgili birçok vaka yaşadık. Oyun bağımlılığı, giderek büyüyen ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Eskişehir’de yaşanan bu olay, dijital bağımlılıkla mücadelemizin aciliyetini bir kez daha göstermiştir. Geçtiğimiz Mayıs ayında kamuoyuyla paylaştığımız Aile Eylem Planımızda da bu konuya büyük önem verdik ve dijital bağımlılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri