Bakan Kacır: “Savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20'lerden yüzde 80'lere yükseldi”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nevşehir’deki "Gençlik Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin savunma sanayiinde yerlilik oranının yüzde 20'lerden yüzde 80'lere yükseldiğini belirtti.

Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi’nin savunma sanayiinde en büyük kazanımları sağladığını vurguladı ve gençlerin bu sürecin öncüleri olduğunu ifade etti.

Bakan Kacır, Türkiye’nin uzun yıllar terörle mücadele ettiğini ve bu süreçte ihtiyaç duyduğu savunma sistemlerini yeterince edinemediğini belirtti. Müttefik ülkelerin, Türkiye’nin terörle mücadelesinde yanlarında olmaktan kaçındığını aktaran Kacır, 2000’li yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerlileşme ve millileşme hamlesini başlattığını söyledi.

Ayrıca, Türkiye'nin insansız hava araçlarında (İHA) dünya çapında önemli bir konuma sahip olduğunu, 50'den fazla ülkenin semalarında Türk İHA'larının görev yaptığını kaydetti. Kacır, insansız hava aracı kavramının 2014 yılına kadar Türkiye’de pek tanınmadığını, o dönemde "İHA" denildiğinde herkesin İhlas Haber Ajansı’nı anladığını dile getirdi.

Kacır, teknolojinin insanlığa hizmet etmesi gerektiğini vurguladı ve günümüzde yaşanan olumsuzlukları, özellikle İsrail’in Filistin’deki durumu üzerinden eleştirerek, adalet ve merhametle insanlığın yeniden buluşmasını umut ettiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri