Bakan Tunç: "Siber Güvenlik Teşkilatı çalışmamız var"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, siber güvenliğin ülkeler için giderek daha önemli hale geldiğini belirterek, bu alanda kurumsal bir yapı oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılış resepsiyonunda konuşan Bakan Tunç, Siber Güvenlik Teşkilatı'nın kurulmasıyla ilgili çalışmalara bir süredir devam edildiğini açıkladı.

Bakan Tunç, bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında yürütülen çalışmaların kısa süre içinde sonuçlanmasını beklediklerini belirtti. Siber güvenlik konusunun, dijital dünyada giderek artan siber suçlar ve veri güvenliği açısından çok önemli hale geldiğine dikkat çeken Tunç, bu kurumsal yapının ilgili bakanlıkları da kapsayacağını ifade etti.

Ayrıca, Milli Savunma Teşkilatı'nın daha önce başlattığı çalışmaların da bu yeni yapı ile birleştirileceğini belirten Tunç, siber suçlarla mücadele ve güvenlik koordinasyonunun sağlanacağı bu teşkilatın, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve gerekli yasalar çerçevesinde TBMM’ye sunulacağını söyledi.

Tunç, koşullu salıverme süreleri ve denetimli serbestlik konusundaki tartışmalara da değinerek, Ceza İnfaz Kanunu'ndaki bazı maddelerin yeniden değerlendirilebileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri