Bakan Yumaklı açıkladı: 61 organize tarım bölgesi kuruluyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde 42 ilde toplam 61 organize tarım bölgesi belirlendiğini açıkladı. Bu bölgeler, üretim, paketleme ve pazarlama süreçlerini bir arada yürütecek.

Bakan Yumaklı, Karaman'da elma hasadına katılarak Türkiye'nin elma üretimindeki konumunu vurguladı. Ülkenin elma üretiminde dünyada ikinci, ihracatta ise yedinci sırada olduğunu belirtti.

TARIMSAL ÜRETİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI

Yumaklı, tarımsal üretimin pazarlama aşamasının önemine dikkat çekti. Üreticilerin teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak, yalnızca elmayı değil, buna dair teknolojileri de ihraç etme kapasitesine ulaştığını ifade etti.

600 MİLYON LİRALIK İDARİ PARA CEZASI

Yumaklı, nişasta bazlı şekerin sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin sorulara cevap vererek, bu konuda denetimlerin devam ettiğini ve usulsüzlük tespit edilen firmalara yaklaşık 600 milyon liralık ceza kesildiğini belirtti.

PLANLI ÜRETİM MODELİYLE VERİMLİLİK ARTACAK

1 Eylül itibarıyla geçilen planlı üretim modelinin, ihtiyaç duyulan ürünlerin üretilmesini ve pazar imkanı olanların ihracatını sağlayacağını kaydeden Bakan Yumaklı, bu uygulamanın ülke kaynaklarını daha verimli kullanmayı hedeflediğini söyledi.

KENT TARIMI UYGULAMALARI

Yumaklı, şehirlerin çeperlerinde tarımsal üretimi destekleyeceklerini vurgulayarak, jeotermal enerji kullanımının organize tarım bölgelerinde hayata geçirileceğini ifade etti. 61 organize tarım bölgesinin hızlı bir şekilde üretime kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

DİVLE OBRUK PEYNİRİ VE HUBUBAT TOHUMU TESİSLERİ

Bakan Yumaklı, Karaman'daki Divle köyünde yöreye özgü peynirin üretim yerlerini gezdikten sonra, Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde hububat tohumu eleme tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Tohumculukta ülkenin güçlü bir konumda olduğunu vurguladı.

TOHUMCULUKTA DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI

Yumaklı, Türkiye'de kullanılan tohumların büyük bir kısmının yerli olarak üretildiğini belirtti. Ülkenin tohum firmalarının 117 ülkeye ihracat yaptığını ve kırsal kalkınma destekleriyle tarımsal üretimi artıracak projelere devam edeceklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri