Bakan Yumaklı: Gıda sahtekârları ifşa edilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliği alanında önemli bir adım atılacağını ve kamuoyunun sıkça dile getirdiği "Neden sahtekârlık yapan gıda firmaları açıklanmıyor?" sorusunun artık gündemden kalkacağını duyurdu.

Güvenli gıdaya erişimi sağlamak için düzenli denetimler gerçekleştiren Tarım Bakanlığı, bu kontrolleri daha da sıklaştırarak gıda sahtekârlıklarının önüne geçmeyi hedefliyor. Bakan Yumaklı, gıda güvenliğinin bakanlığın öncelikli konularından biri olduğuna vurgu yaparak, "2024 yılı boyunca 854 bin 694 denetim gerçekleştirdik ve bu denetimler sonucunda 14 bin 237 işletmeye idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 339 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu." dedi.

1 EKİM'DE DETAYLAR KAMUOYUNA SUNULACAK

Yumaklı, gıda güvenliğinde yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, sahtekârlık yapan gıda firmalarının ifşasının artık gizli kalmayacağını duyurdu. 1 Ekim itibarıyla başlayacak bu yeni dönemin detaylarının da aynı gün kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

YILDA 1.3 MİLYON DENETİM

Her yıl yaklaşık 1.3 milyon denetim gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan, bu rutin denetimlerin yanında sektör bazlı özel denetimlerin de yapıldığını ifade etti. Son dönemde sahtekârlık yapan firmalara karşı büyük bir operasyon başlattıklarını söyleyen Yumaklı, bu operasyonların süreceğini belirtti.

Tarım Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda kararlı duruşunu sürdürerek vatandaşın güvenli gıdaya erişimini sağlama yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. (Sabah/Rana Büyüktaş)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri