BİK Analitik 'Uluslararası Güvence Sertifikası' aldı: Bağımsız denetimde tam not

İnternet haber sitelerinin ziyaretçi trafiğini izleyen BİK Analitik, uluslararası bağımsız denetim firması tarafından gerçekleştirilen denetimlerden başarıyla geçerek ISAE 3000 Güvence Denetimi Sertifikası almaya hak kazandı.

Basın İlan Kurumu tarafından, resmi ilan ve reklam yayınlarıyla ilgili internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiğini objektif bir şekilde ölçmek amacıyla geliştirilen BİK Analitik, uluslararası standartlarda bir güvence denetimi sürecinden başarıyla geçti. Bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından gerçekleştirilen bu denetimler sonucunda, BİK Analitik, dünya çapında geçerli olan ISAE 3000 Güvence Denetimi Sertifikası'na sahip oldu.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli ölçüm sistemi olan BİK Analitik, şu anda ülke genelinde 420 internet haber sitesinin trafiğini anlık olarak izliyor. Bu sistem, kamu kaynaklarının medya sektörüne adil bir şekilde dağıtılmasını sağlarken, sunduğu hizmetin şeffaflığını ve güvenilirliğini en üst seviyede tutmayı amaçlıyor. 2023 yılında yürürlüğe giren Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği kapsamında, BİK Analitik'in yılda en az bir kez bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından denetlenmesi zorunlu hale getirildi.

BAĞIMSIZ DENETİMDEN TAM NOT ALDI

Yönetmelik gereği, uluslararası alanda yetkilendirilmiş bağımsız bir denetim kuruluşu, 1 Ocak 2024 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında BİK Analitik’in işletim süreçlerini denetledi. Bu süreçte yapılan incelemeler, sorgulamalar, gözlemler ve yeniden gerçekleştirme testleri sonucunda, BİK Analitik’in internet haber sitelerinin trafik ölçümlerini doğru bir şekilde yansıttığı ve sistemin etkin bir şekilde işletildiği belirlendi. Denetim sonucunda hazırlanan raporda, BİK Analitik’in süreçlerinin makul güvence sağlayacak şekilde tamamlayıcı kontrollerle desteklendiği ifade edildi.

ERKILINÇ: BİK ANALİTİK GÜVENİLİRLİĞİNİ KANITLADI

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik’in uluslararası geçerliliği olan ISAE 3000 Güvence Denetimi Sertifikası almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Erkılınç, "Türk basınını geleceğe taşıyacak adımları atmaya devam ediyoruz. BİK Analitik’in bağımsız denetimden geçmesi, kamu kaynaklarının adil ve tarafsız bir şekilde dağıtılmasını sağlama hedefimize olan inancımızı pekiştirdi" dedi.

TSE TARAFINDAN KALİTESİ TESCİLLENMİŞTİ

Daha önce Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan marka tescil belgesi alan BİK Analitik, aynı zamanda Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) TS ISO/IEC 25051 belgesini alarak yazılım kalitesini tescillemişti. Bu belge, yazılım paketlerinin kalite gereksinimlerini ve uyumluluk değerlendirmelerini kapsayan uluslararası bir standardı temsil ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri