Bir haftada 334 yangın yaşandı

Son günlerde ülkenin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınları, ekolojik ve sosyal açıdan büyük zararlara yol açtı. Orman Genel Müdürlüğünün verilerine göre 1 haftada 334 yangına müdahale edildiği duyuruldu.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte ülkenin dört bir yanında çıkan orman yangınları, doğayı ve yaşamı tehdit ediyor. Orman Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, son bir hafta içinde 334 farklı yangına müdahale edildi.

ALEVLERİN SARDIĞI BÖLGELER

İzmir, Gaziantep, Antalya ve Denizli gibi illerde yoğunlaşan yangınlar, geniş ormanlık ve tarım arazilerini kül etti. Özellikle İzmir'in Dikili, Bayındır, Urla ve Gaziemir ilçeleri ile Hatay Hassa, Gaziantep Şehitkamil, Muğla Milas, Antalya Serik, Yalova Armutlu, Kahramanmaraş Onikişubat ve Denizli Çivril ilçeleri, yangınların en çok görüldüğü yerler arasında bulunuyor.

DOĞAL YAŞAM ALANLARI TEHLİKE ALTINDA

Verilere göre, son bir haftada 148 orman yangınına müdahale edilirken, 186 yangın orman dışı alanlarda meydana geldi. Bu durum, yangınların sadece ormanları değil, tarım arazilerini, yerleşim yerlerini ve doğal yaşam alanlarını da tehdit ettiğini gösteriyor.

Bu felaket, iklim değişikliği, kuraklık ve insan kaynaklı ihmallerin birleşmesiyle ortaya çıkan ciddi bir sorunu gözler önüne seriyor. Orman yangınlarının neden olduğu;

İzmir'in Dikili, Bayındır, Urla ve Gaziemir ilçeleri ile Hatay Hassa, Gaziantep Şehitkamil, Muğla Milas, Antalya Serik, Yalova Armutlu, Kahramanmaraş Onikişubat ve Denizli Çivril ilçelerinde ormanlık ve orman dışı alanlarda büyük yangınlar çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri