"Bu gurur Türk milletinin"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna dair, "Gelecek bizimdir. Bu gurur bizimdir. Türk milletinin gururudur. Yolun açık olsun." sözleriyle duygularını ifade etti.

Bakan Kacır, X sosyal medya hesabından paylaştığı "GururDuyTürkiye" etiketli videolu mesajında, "Yarınlar bizim. Bu gurur bizim. Bu gurur Türk milletinin. Yolumuz açık olsun." ifadelerine yer verdi.

Videoda, bir millet olmanın sadece acı ve kederde değil, aynı zamanda heyecan, sevinç ve coşkuda da birlikte olmak anlamına geldiğini belirten Kacır, tarihi gururun Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte yaşandığını ve kalplerin aynı ritimde attığını vurguladı. Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün süreyle gerçekleştireceği Türk Uzay Bilim Misyonu'nun, bilim dünyasına önemli katkılarda bulunacağına dikkat çeken Kacır, şunları söyledi:

"Misyon kapsamında Türk bilim insanları tarafından hazırlanan 13 bilimsel deney, mikro yer çekimi ortamında gerçekleştirilecek. Bu insanlı uzay misyonu, Türk gençleri ve çocukları için bir ilham kaynağı olacak. Gökyüzünün sınırlarını aşan bu yolculuk, inşallah gelecekte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayata geçireceğimiz Milli Teknoloji Hamlesi ve Milli Uzay Programı projelerinin habercisi olacak."

Gezeravcı'nın uzay görevini başarıyla tamamlayarak sağ salim dönmesini temenni eden Kacır, bu heyecan verici misyonu anbean takip eden çocuklara ve gençlere aydınlık bir gelecekte daha büyük başarılar elde edecekleri bir yol diledi.

Bakan Kacır, ayrıca bir paylaşımında, Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Birsen Geçer ile TEKNOFEST 2023 Yüksek İrtifa Roket Yarışması birincisi takım kaptanı Mehmet Sizer'in, Gezeravcı'nın gerçekleştireceği 13 bilimsel deneyden birini hazırlayan özel konuklar olduğunu belirtti. Bu geceyi sadece Alper Gezeravcı değil, Türk gençliği ve çocuklarının hayallerinin de gökyüzünün sınırlarının ötesine geçeceği bir an olarak değerlendiren Kacır, bu özel anın Türkiye'nin gelecekteki projelerinin habercisi olacağını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri