Bursa'da uyuşturucu operasyonunda 53 kişi tutuklandı

Bursa Narkotik Polisi, Bursa, İstanbul, Yalova, Eskişehir ve Mersin'de eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonlarında 67 şüpheliden 53'ünü tutukladı.

Operasyona, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de dahil olduğu 1500 polis katıldı.

Operasyon, sabah erken saatlerde başladı ve hava destekli olarak yürütüldü. Gece görüşlü helikopter ve termal kameralı dronlar kullanılarak torbacıların yerleri tespit edildi. Ekipler, evlerdeki doğalgaz boruları, kombiler ve ayakkabı içlerine saklanmış uyuşturucu maddeleri narkotik köpekleriyle buldu.

Yapılan baskınlarda, 23 kilo 600 gram metamfetamin, 18 kilo 840 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 11 kilo 300 gram esrar, 15 gram kokain, 28 sentetik ecza hapı gibi maddeler ele geçirildi. Ayrıca, 143 bin 930 TL nakit para, 6 ruhsatsız tabanca ve çeşitli mühimmat da bulundu.

Operasyon sırasında, uyuşturucu ticaretinden elde edilen 4.5 milyon TL değerindeki gayrimenkul ve nakit paraya da el konuldu. Gözaltına alınan 67 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi; 53'ü tutuklandı. Emniyet Müdürü Akın Zaimoğlu, bu tür operasyonların devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri