CHP Ankara Milletvekili Akdoğan'dan 'Fatih Terim fonu' eleştirisi

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 'Fatih Terim Fonu'nu gündeme getirip "Cumhurbaşkanınız demedi mi, dövizde para tutmayın. Cumhurbaşkanı'nın sözünü niye dinlemediler?" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan. TBMM Genel Kurulunda gündeme ilişkin bir konuşma yaparak Meclis kürsüsünden kamuoyunda 'Fatih Terim Fonu' diye adlandırılan konuyu gündeme getirdi.

CHP'li Akdoğan, "Anadolu Ajansı 'Yüksek Kârlı Fon Davası' ismini bulmuş, bu büyük bir skandaldır." eleştirisinde bulunarak şunları söyledi:

"Bu büyük bir skandal. Bunun farkına varamamış olamazsınız. Siz buna sessiz kalamazsınız, bu skandalı görmezden gelmeniz tarihin kara sayfalarına geçer, bunu bilesiniz. Bunun içerisinde iş insanları da var, yatırımcılar da var, hatta sizin belediye meclis üyeleriniz bile var. 43 milyon dolardan bahsediliyor, değerli milletvekilleri. 43 milyon doları bugünkü kurla çarptığınız zaman 1.2 milyar lira yapıyor. Bugün TÜRK-İŞ'in açıklamalarına göre açlık sınırı 14 bin 50 lira. Bu parayı 14 bin 50 TL'ye bölerseniz bir aile açlık sınırında bu para ile 85 bin ay yaşar, 7 bin yıl yaşar, böyle devasa bir paradan bahsediyoruz. Cumhurbaşkanınız demedi mi, 'Dövizde para tutmayın!' Cumhurbaşkanı'nın sözünü niye dinlemediler? Kur korumalı mevduata para yatırmamışlar, faiz istiyorlar, yasal faizin çok çok üstünde, bir de doları bozdurmamışlar, dolar olarak, döviz olarak bu paradan faiz alıyorlar. Bu ne sevgi, bu ne ızdırap?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri