CHP'li Günaydın Türkiye'nin İsrail ile ticaretini kesmediğini iddia etti!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye'nin İsrail ile ticareti kesmediğini iddia ederek, ellerindeki listeye göre İsrail ile ticaretin kağıt üzerinde sonlandırıldığını öne sürdü:

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Türkiye'nin bir tek açığı var, o da demokrasi açığıdır. İlk seçimde bu memleket demokrasi açığını kapatacaktır." dedi.

Günaydın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelerin ele alındığı bir kapalı oturuma tanıklık ettiklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim'de İsrail ile ilgili sözlerini hatırlatan Günaydın, "Gazze'ye ve Lübnan'a bombalar yağarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanının oralarla kaygılanmaktan daha öte kendi ülkesinin hedef haline getirildiğini söylemesi, adeta tarihe geçilmesi gereken bir not olarak önümüze düştü." dedi.

CHP'li Günaydın, TBMM Genel Kurulundaki kapalı oturumun yaklaşık 3 saat sürdüğünü, önce bir saatten fazla bakanları dinlediklerini ardından da 20'şer dakika gruplar ardına konuşmaların yapıldığını belirtti.

"Ne değişti ki İsrail'in en büyük hedefi Türkiye haline geldi" diyen Günaydın, CHP'nin, gündem değiştirme çabalarının bir parçası olmayacağını dile getirdi.

İsrail'in, F-35'lerin ve modernize edilmiş F-16'ların da aralarında yer aldığı 270 muharip savaş uçağının bulunduğunu belirten Günaydın, şöyle konuştu:

"Güçlü bir filo. Türkiye'nin elinde 220 muharip savaş uçağı var. Son 22 yılda filoya yalnızca 30 uçak katabildin. Ne F-16'ların modernize projesini geliştirebildin ne de F-35'in bir parçası olarak kalabildin? Bu bağlamda, Türkiye'nin bir zafiyeti var ise bunun sorumlusu bizzat 22 yıllık şahsının hükümetidir."

Türkiye'nin hava savunma sisteminden de söz eden Günaydın, şunları kaydetti:

"İsrail'in gök kubbesinden bahsediliyor. S400'ler almıştın değil mi? S400'ler 2 milyar dolar verilerek alınan hava savunma sistemleri hala ambalajın içerisinde. Bu çerçevede sen NATO ile olan ilişkilerini bozdun. F-35 alamadın. S-400'leri de ambalajdan çıkaramadın. Bu memleketin bir beka sorunu varsa da soyadı sensin. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir; milletiyle, devletiyle beraber herhangi bir tehdit algısının ya da saldırısının altında kalabilecek bir ülke değildir."

Günaydın, Türkiye'nin İsrail ile ticareti kesmediğini iddia ederek, ellerindeki listeye göre İsrail ile ticaretin kağıt üzerinde sonlandırıldığını iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri