Covid iddiaları artıyor

Medipol Bahçelievler Hastanesi'nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müslüm Süngü, Covid-19 vakalarında son dönemde belirgin bir artış yaşandığını ve toplumsal farkındalığın yeniden önem kazandığını ifade etti.

Dr. Süngü, Covid-19'un 2019 yılından bu yana sürdüğünü ve hastalığın hala aktif olduğunu belirtti. 15 Ağustos'tan itibaren vakalarda ciddi bir artış gözlemlendiğini vurgulayan Dr. Süngü, grip şikayetiyle hastaneye başvuran beş kişiden dörtünün Covid testi sonucunun pozitif çıktığını belirtti. Bu duruma rağmen bazı kişilerin hala maske takmadığını ve Covid’in varlığını ciddiye almadığını ekledi.

Dr. Süngü, özellikle okulların açılmasıyla birlikte mevsimsel grip sezonunun başladığını ve çocukların kalabalık ortamlarda bulunmasının grip virüsünün yayılmasını kolaylaştırdığını ifade etti. Grip, okuldan evlere ve oradan iş yerlerine yayılabiliyor ve bu döngü toplumun tüm kesimlerini etkileyebiliyor. Bu nedenle toplu yaşanan ortamlarda maske kullanımının önemini vurguladı.

Grip belirtileri olan kişilerin, burun akıntısı ve boğaz ağrısı yaşayanların maske takmalarını ve en yakın sağlık kuruluşuna giderek test yaptırmalarını önerdi. Covid-19’un zaman içinde ölümcül etkilerinin azaldığını, ancak yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve kronik rahatsızlıkları bulunan bireyler için tehlikenin devam ettiğini belirtti.

Bu durum, Covid-19'un hala bir risk oluşturduğunu ve toplumda sağlık önlemlerinin sürdürülmesinin önemini gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri