Cumhurbaşkanı Erdoğan : "Erken seçim tartışmaları havanda su dövmektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, son dönemde muhalefet tarafından gündeme getirilen erken seçim tartışmalarına değinerek, bu tartışmaları eleştirdi.

Muhalefetin erken seçim taleplerine sert bir dille karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu taleplerin, muhalefetin iç çekişmelerini örtbas etmeye yönelik olduğunu savundu. Erdoğan, "Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gölgelemek amacıyla gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Seçimsiz 3,5 yıl vardır," ifadelerini kullanarak, erken seçim taleplerini gereksiz bulduğunu belirtti.

"2028’E KADAR PLANLARIMIZ HAZIR"

İktidar ve Cumhur İttifakı olarak uzun vadeli planlar yaptıklarını belirten Erdoğan, hükümetin hedeflerinin 2028'e kadar süreceğini vurguladı. Erdoğan, "Biz iktidar ve ittifak olarak tüm planlarımızı 2028 yılına göre yapıyoruz. Milletin 14-28 Mayıs seçimlerinde verdiği yetkiyi sonuna kadar en güzel ve en verimli şekilde kullanma çabasındayız," dedi.

"EKONOMİ VE SAVUNMA HEDEFLERİNE ULAŞACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin ekonomi, savunma ve demokrasi alanındaki hedeflerine ulaşmak için önlerinde 3,5 yıllık bir süre olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Ekonomi, savunma ve demokrasideki hedeflerimize ancak bu 3,5 yılın hakkını vererek ulaşabiliriz. Bunun dışındaki her gündem sanaldır ve ülkenin enerjisini tüketmeye yönelik fuzuli hamlelerdir," diyerek bu sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"TÜRK EKONOMİSİNE GÜVENEN HERKESİN YANINDAYIZ"

Yatırımcılara da güven veren mesajlar gönderen Erdoğan, Türk ekonomisine güvenen yerli ve yabancı yatırımcıların her zaman yanında olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı, "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimiz 7/24 sizlerin hizmetindedir. İlgili bakanlıklarımız da sizlere gereken desteği vermeye hazırdır," ifadeleriyle yatırımcılara her türlü desteğin sağlanacağını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri