Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail terör örgütü gibi saldırıyor!

ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanında basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim.. Netanyahu ve şebekesi radikal siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona, her türlü tahrike başvurmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, BM 79'uncu Genel Kurulu Görüşmelerin ilk gününde( 24 Eylül Salı) BM Genel Kurulu'na hitap edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim. BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası finans mimarisi başta olmak üzere küresel yönetişim mekanizmasının reform ihtiyacına dikkat çekeceğim. Netanyahu ve şebekesi radikal siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona, her türlü tahrike başvurmaktadır. Lübnan'a yönelik son günlerde yapılan saldırılar, İsrail yönetiminin savaşı bölgeye yayma planlarına dair endişelerimizi haklı çıkardı. (İsrail'in çağrı cihazı saldırıları) İsrail bir kez daha maalesef devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçekten şu anda bölge açıklanamayacak derecede büyük bir krizle karşı karşıya. İsrail bu saldırıyla sivil hassasiyetlerinin bulunmadığını, nefret edici emellerine ulaşmak için her yolu deneyebileceğini ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

CAYDIRICI ADIMLAR ATILMALI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batılı ülkeler başta olmak üzere, uluslararası toplum İsrail'in bu canice eylemlerini seyretmeyi bırakmalı ve caydırıcı adımları atmalıdır." dedi.

İsrail'in Lübnan'a yönelik son günlerde yaptığı saldırılara ilişkin Erdoğan, "İsrail yönetiminin savaşı bölgeye yayma planlarına dair endişelerimizi haklı çıkardı." diye konuştu.

BEŞAR ESAD'TAN CEVAP BEKLENİYOR!

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme iradesini ortaya koyduklarını belirten Erdoğan, "Şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz." dedi.

Erdoğan, "Dünya siyonizminin şu anda Ortadoğu'da estirdiği ölüm fırtınasına karşı Türkiye olarak biz yine neler yapabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri