Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklamalarda bulundu, muhalefeti eleştirdi

Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı kabinesi bir araya geldi. Toplantı sonrası Erdoğan kameralar karşısına geçti.

Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı kabinesi bir araya geldi. Toplantının gündeminde eğitimden dış siyasete kadar geniş bir yelpazede konuların ele alınması bekleniyordu. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, turizmde 2023 yılını rekorlarla geride bıraktıklarını ifade etti. Türkiye'nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve sektörün gelişimi konusunda yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Cumhurbaşkanı, bu başarıyı muhafaza etme ve daha da ileriye taşıma kararlılığından bahsetti.

Ayrıca, kabine toplantısında ele alınan diğer konular hakkında da bilgi veren Erdoğan terörle mücadele vurgusunu tekrarladı ve ABD'nin F- 16 kararının olumlu olduğunu belirtti.

Deprem bölgelerinde yapılan çalışmalara da değinen Erdoğan, deprem bölgesini savunma sanayi şehirleri haline getirecek çalışmalar yaptıklarını da belirtti.

Aile Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubat itibariyle başlayacağını da aktaran Erdoğan, deprem bölgesindeki gençlerin yuva kurmasını sağlayacak bu uygulamanın daha sonra tüm Türkiye'de uygulanacağını da söyledi. Deprem bölgesinde 2 ay içinde 75 bin konutun teslim edileceğini söyleyen Erdoğan bu sayının 2024 yılında 200 binlere ulaşmasını da hedeflediklerini belirtti.

Erdoğan, son dönemde yaşanan terör ve asayiş olayları ile ilgili de eski Türkiye benzetmesi yaptı ve milletin bu tür oyunlara müsaade etmeyeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri