Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız

Kütahya’da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı şehirlerimizde yapılan kirli ittifakları takip ediyoruz, 31 Mart'ta meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya’da düzenlenen mitingde konuşuyor.

Erdoğan, "Bazı şehirlerimizde yapılan kirli ittifakları takip ediyoruz, 31 Mart'ta meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız" dedi.

"ELBETTE 10 BİN TL YETERLİ DEĞİL"

Hayat pahalılığının en çok etkilediği kesimin başında emeklilerin geldiğini belirten Erdoğan, "Gönlümüz daha iyi şartları istiyor. Elbette 10 bin TL yeterli değil. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yarattığı adaletsizliğin farkındayız. Emekliler için çaba gösteriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de 16 milyon emekli olduğunu anımsatan Erdoğan, emekli maaşlarına seyyanen zam durumda bütçenin zorlanacağına işaret etti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek, 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Dikkat ediniz mevcut maaşların tutarından söz etmiyorum. Sadece 7 bin lira veya 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. Yani 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor. Aynı şekilde deprem harcamalarının tamamını bu iş için kullansak yine yeterli gelmiyor."

Ekonomik dengeleri yerli yerine oturtmak için güçlü program uyguladıklarını ifade eden Erdoğan, yıl sonundan itibaren olumlu sonuçları görmeye başlanılacağını vurguladı.

"MİLLETİMİZDEN SABIR İSTİYORUZ"

Erdoğan, hayat pahalılığı gibi başta ekonomik sorunların çözüleceğini dile getirerek, "Asırlık meseleleri nasıl biz çözdü isek bugünkü sıkıntıları çözecek olan yine biziz. Milletimizden sabır ve metanet istiyoruz. Son 21 yılı ondan önceki dönemlerinden çok iyiydi, yarınlarımız da bugünlerimizden daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar;

"-Teröristler Türkiye'de kendilerine yer bulamadı. Cudi'de Tendürek'te onları gömdük.

-Devletin gelirleri ve giderleri arasındaki dengeyi tutturamazsanız siyasi, sosyal ve ekonomik çalkantılara düşersiniz. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.

DEPREMİN MALİYETİ 104 MİLYAR DOLAR

-Sadece 6 Şubat depremlerinin ülkemize maliyeti 104 milyar dolar.

DOĞALGAZ MÜJDESİ

-Doğalgaz olmayan ilçe ve belde kalmayacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri