Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine vurgu yaptı. Büyük Zafer'in 102. yıl dönümünü coşkuyla kutlayan Erdoğan, zaferin önemini ve Türk milletinin bağımsızlık kararlılığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, Büyük Zafer'in Türk milletinin esareti kabul etmeyeceğini, iradesine zincir vurdurmayacağını ve öz yurdunda bağımsız olarak yaşamaktan asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini vurguladı. Erdoğan, “Büyük Zafer, milletimizin Anadolu topraklarındaki varlığını ebediyen tescil etmiştir” dedi.

"CUMHURİYET'E GİDEN YOLUN KAPILARI AÇILDI"

Erdoğan, Büyük Zafer’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı" olarak tanımladığı bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Zaferin, işgal ordularını kesin bir yenilgiye uğrattığını ve Cumhuriyet'in ilanına giden yolun kapılarını ardına kadar açtığını ifade etti.

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İDEALİMİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hedeflerine kararlılıkla yürüdüklerini ve büyük ve güçlü Türkiye idealini adım adım gerçeğe dönüştürdüklerini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin, Gazze başta olmak üzere, dünyanın farklı coğrafyalarında süren çatışma, zulüm ve katliamları durdurmak için tüm imkânlarını seferber ettiğini söyledi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Erdoğan, bugün dünden daha güçlü olduklarını, yarın ise çok daha güçlü olacaklarını ifade etti. "Bizimle aynı ideale gönül vermiş dost ve kardeşlerimizle birlikte herkesin adaletle temsil edildiği bir küresel nizamı mutlaka tesis edeceğiz" dedi.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI MİNNETLE YÂD EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anarak sonlandırdı. Erdoğan, şehitlere Yüce Allah’tan rahmet, gazilere ise şükran dileklerini iletti ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri