Devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programları kapatıldı mı? Devlet üniversitelerinde hangi bölümler kapatıldı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Peki ikinci öğretim programı nedir? İkinci öğretim programlarında hangi bölümler kapatıldı? İşte detaylar...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının tamamının kapatıldığını açıkladı. Erol Özvar, konuya , ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde de, devlet üniversitelerinde olduğu gibi, ikinci öğretim programlarının yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara geçilmesi sağlanacaktır."

Başkan Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını istendiğini belirtti.

İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI NEDİR?

İkinci öğretim, genellikle akşam saatlerinde sunulan eğitim programlarını ifade eder. Bu programlar, örgün öğretime giremeyen ya da iş veya diğer yükümlülükleri nedeniyle gündüz derslerine katılamayan bireyler tarafından tercih edilir. Her okulun ders saatleri farklı olabilir, ancak ikinci öğretim genellikle saat 17.00'de başlar. Örgün öğretim ve ikinci öğretimde okuyan öğrenciler aynı sınıflarda ders almazlar, ancak ders içerikleri aynıdır ve müfredatta herhangi bir fark bulunmaz.

İKİNCİ ÖĞRETİMDEKİ HANGİ BÖLÜMLER KAPATILDI?

Özvar, ikinci öğretim programına dahil olan bölümlerin tamamının kapatıldığını bildirdi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri