Dışişleri Bakan Yardımcısı Yılmaz ve ABD’li Yetkili Bass arasında kritik görüşme

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Dışişleri Bakanlığı’nda önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasında Suriye özelindeki gelişmeler ele alındı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yılmaz ve Bass arasında gerçekleştirilen toplantıda Suriye’deki güvenlik, siyasi, ekonomik ve insani durumun kapsamlı bir değerlendirmesi yapıldı. İlgili kurum temsilcilerinin de katılımıyla yapılan görüşmede, bölgedeki mevcut sorunlar ve çözüm önerileri karşılıklı olarak tartışıldı.

SURİYE’DE YÜKSELEN TANSİYONUN ETKİLERİ

Görüşmede, Suriye sahasında tansiyonun yükselmesinin olumsuz yansımaları üzerinde duruldu. Suriye’deki ihtilafın çözümünde uluslararası aktörler arasındaki koordinasyonun korunmasının önemi vurgulandı. Bu çerçevede, bölgedeki barış ve istikrarın sürdürülebilmesi için ortak bir çabanın gerektiği ifade edildi.

TÜRKİYE’NİN TEMEL BEKLENTİSİ: BÖLÜCÜ ÖRGÜTE VERİLEN DESTEĞİN KESİLMESİ

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de, Türkiye’nin ABD’den beklentisi olan, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle bölücü örgüte verilen desteğin sona erdirilmesi talebiydi. Türkiye, bu konudaki beklentilerini bir kez daha dile getirdi ve terör örgütüne sağlanan desteğin, sadece Suriye’nin değil, tüm bölgenin güvenlik ve istikrarı için uzun vadeli riskler taşıdığına dikkat çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri