Dünya Gazze için sokaklarda!

İran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Lideri İsmail Heniye'nin ölümü sonrası tüm dünyada mitingler düzenleniyor. Türkiye'de İstanbul Ayasofya meydanında Gazze'ye destek mitingi için milyonlar toplanıyor. İşte detaylar...

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen “Şehit Heniyye'den Son Çağrı” etkinliği, binlerce kişinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

KALABALIK AYASOFYA MEYDANI'NDA TOPLANDI

İsrail'e tepki göstermek ve Gazze'ye destek vermek amacıyla düzenlenen mitingde, Ayasofya Meydanı çevresinde geniş bir kalabalık toplandı. Katılımcılar, Eminönü, Gülhane Parkı, Küçükayasofya civarındaki cadde ve ara sokaklardan alana yürüyüş yaparak ulaştı. Miting sırasında alan, çevredeki cadde ve sokaklara taşarak büyük bir yoğunluk oluşturdu.

SLOGANLAR VE BAYRAKLAR İLE DESTEK

Mitingde, vatandaşlar Türk ve Filistin bayrakları ile Kelime-i Tevhid flamaları ve kefiyeler taşıdı. Katılımcılar, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Katil ABD Filistin'den defol”, “Katil İsrail Filistin'den defol”, “Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya” ve “Hamas'a selam, direnişe devam” gibi sloganlarla İsrail'e tepki gösterdi. Dövizlerde ise “Gazze'de soykırım var”, “İsrail soykırımı durdur” ve “Katliam bitsin, çocuklar ölmesin” gibi ifadeler yer aldı.

BEYAZIT MEYDANI'NDAN AYASOFYA MEYDANI'NA YÜRÜYÜŞ

Özgür Kudüs Platformu ve Peygamber Sevdalıları Vakfı gönüllüleri, Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Meydanı'na kadar bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında, suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin posterleri taşındı. Yürüyüş nedeniyle Sultanahmet bölgesindeki tramvay seferleri durdurulurken, bazı yabancı zincir restoranların önünde güvenlik önlemleri alındı.

BAŞKENT ANKARA'DA CENAZE NAMAZI KILINDI

Ankara Hacı Bayramı Veli Caminde İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da katıldığı cenaze namazına birçok STK destek verdi. Başkent Ankaralıların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen cenaze namazında protestolar devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri