e-Devlet’te en çok aranan 5 hizmet şaşırttı

Türkiye'de kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması amacıyla kurulan e-Devlet Kapısı, vatandaşların devletle olan ilişkilerini dijital ortamda yönetmelerini sağlıyor. İnsanlar e-Devlet sistemi üzerinden sunulan çok sayıda hizmetten bazı hizmetlere daha çok rağbet gösteriyor. Biz de vatandaşların en çok kullandığı bu hizmetleri sizin için araştırdık.

DERLEME HABER: MURAT BÖLÜK

E-Devlet Kapısı, kullanıcılarına geniş bir hizmet yelpazesi sunarak günlük hayatın birçok alanında işlemlerini çevrimiçi olarak gerçekleştirme imkânı tanıyor. Gerek kamu kurumları gerekse tüzel kurum ve kuruluşlar da günden güne hizmetlerini e-Devlet’e taşımaya devam ediyor. Vatandaşlar da işlerini daha da kolaylaştırmak, kurumların kapılarına gitmeden işlerini yapıyor.

Türkiye'de e-Devlet sistemi üzerinden sunulan çeşitli hizmetler arasında en çok rağbet gören beş hizmet belirlendi. Vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, E-Devlet Kapısı, Türkiye Noterler Birliği’nin sunduğu hizmetleri kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumların sunduğu bu hizmetler, vatandaşların en çok tercih ettiği işlemler arasında yer alıyor. İşte e-Devlet'te en çok kullanılan beş hizmet ve kullanım amacı:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU / SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ

Bu hizmet sayesinde vatandaşlar, 4A, 4B ve 4C tescil bilgilerini, aylık bilgilerini ve hizmet dökümlerini görüntüleyebilir ve barkodlu belgeler oluşturabilirler.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ / ARAÇ PLAKA YAZILAN PLAKALARI SORGULAMA

e-Devlet Kapısı'nda sunulan bu hizmet sayesinde vatandaşlar adlarına tescilli araç plakasına son bir yıl içinde yazılan trafik cezalarını sorgulayabiliyor. Trafik cezalarını öğrenmelerine imkan tanıyan bu hizmet, sıklıkla kullanılan e-Devlet hizmetlerinden biri olarak görülüyor.

E-DEVLET KAPISI / ÇALIŞMA HAYATIM

Çalışma hayatıyla ilgili bilgi alabilen bu hizmet, iş arama, işe başlama, sigorta, emeklilik ve mesleki yeterlilik gibi konularda detaylı bilgilere ulaşılmasına yardımcı oluyor.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU / NORMAL ŞARTLARDA NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Emeklilik hesaplamaları yapmak isteyen vatandaşlar için sunulan bu hizmet, e-Devlet'in en çok aranan hizmetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu hizmet sayesinde emeklilik hayali kuran vatandaşlar emeklilikle ilgili detaylı hesaplamalar ve tahminler yapabiliyor.

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ / ADIMA TESCİLLİ ARAÇ SORGULAMA

Bu hizmet ile kişiler isimlerine kayıtlı araçların plakasını, cinsini, markasını, modelini ve hak mahrumiyeti gibi bilgilere erişim sağlayabiliyor.

Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden bu ve daha bir çok hizmetlere kolaylıkla erişebiliyor; çeşitli işlemlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri