Ehliyet almak isteyenler dikkat: Sınavlar daha zor olacak

Ehliyet almak isteyenler için geri sayım başladı. Yeni yönetmelikle birlikte sürücü belgesi almanın daha da zor hâle geleceği açıklandı. Eski sistem üzerinden ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının kurslara kayıt olmak için sayılı günleri kaldığı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü kursu yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Henüz uygulamaya geçilmeyen yeni yönetmelikle birlikte ehliyet almanın daha zor hâle geleceği belirtildi. Direksiyon eğitmeni Taner Şide, yeni yönetmeliğin yeni yıl itibariyle uygulanmasını beklediklerini söyledi. Ehliyet almanın daha olacağını söyleyen Şide, eski usul üzerinden ehliyet almak isteyenlerin 15 Ekim'e kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.

"SINAV SÜRESİ ARTACAK"

Şide, "Sınav hakkında birçok değişiklikler olacak. Mesela sınav süresi 30 dakikadan 40 dakikaya çıkartılıyor. Aday, sınavı 30 dakikada tamamlayıp aracı başlangıç noktasına park ettiğinde 10 dakikada daha 40 dakikasının dolması için komisyon başkanı tarafından tura zorlanabilecek. Paralel parka ilave yenilik getirildi. Tek hamle girme hakkı eklendi. Bir aday tek hamlede giremediyse kendisine tekrar tek hamlede girme hakkı verilecek ama aday çıkarken ve girerken dubalara ve kaldırıma çarpmamak zorunda" dedi.

2 FARKLI SINAV PARKURU OLACAK

Parkur üzerinde 3 hamlede U dönüşü yapmanın yeni getirildiğini söyleyen Şide, "Ani fren için başka bir yer vardı. Komisyon başkanları artık parkurun herhangi bir yerinde ani fren yaptıracak. 2 sınav parkuru olacak. Yani 2'ye bölünmüş bir yol gibi düşünün. Aday hem A yolunda hem de B yolunda sınava girebilir. O yüzden adaylar bu ihtimali düşünerek her 2 parkurda da çalışmak zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri