Emekli maaşları ne olacak? Cevdet Yılmaz'dan emekli maaşı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'da bugün basın mensuplarına merakla beklenen memur emeklilerinin maaşlarıyla ilgili olarak dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında göreceğini, diğer emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerini açıkladı.

Cevdet Yılmaz, Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda dün açıklanan Orta Vadeli Program’ı değerlendirdi.

Siyasi iradeyle politika ve reformların hayata geçirileceğinin altını çizen Yılmaz, "Büyümenin kompozisyonu değişti. Büyüme enflasyona katkı verici bir çerçevede şekillendirildi." dedi.

"KANUNİ VE İDARİ İKİ PAKET" GELİYOR

Yatırım Ortamı Eylem Planı'na da değinen Cevdet Yılmaz, "Kanuni ve idari olmak üzere iki paket çalışmayı düşünüyoruz. Eylem planının ilk paketini sonbaharda Meclis'e sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kamu tasarruflarının artacağını da aktaran Yılmaz, bütçe açıklarının azalmasının, toplam tasarrufları artırdığını belirtti.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE OLACAK?

Memur ve emekli maaşlarına değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında göreceğini, diğer emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerini vurguladı. Yılmaz, bu konuda çalışmaları yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı öngördüklerini aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri