Erdoğan'dan Tahıl Koridoru açıklaması: BM'yi işaret etti

Erdoğan ve Putin'in Soçi kentinde yaptığı görüşme sona erdi. Erdoğan görüşme sonrası yaptığı açıklamada Tahıl Koridoru anlaşması için BM'yi işaret etti.

Erdoğan görüşme sonrası yaptığı açıklamada Tahıl Koridoru anlaşması için BM'yi işaret etti. Görüşmeler sonrası basın mensuplarına açıklamalar yapan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kıymetli dostum Putin'e misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Deprem ve orman yangınları sırasında verdikleri destek için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Putin'le daima yakın telefon diplomasisi ile tmas hjalinde olduk. Gündemimizdeki konuları ele aldık. Ticaret, enerji, tarım, ekonomi başta olmak üzere iş birliğimizi daha da güçlendirmek üzere atılabilecek adımları değerlendirdik.

100 milyar dolar olarak belirlediğimiz ticaret hacmi hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yılın ilk 7 ayında 3,5 milyon Rus turist ülkemize geldi. Bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Rusya'nın KKTC'de ofis açma kararından memnuniyet duyduk. Karadeniz girişimi küresel gıda krizi ile mücadelede anahtar rol oynadı. Afrika gibi tahıla en çok ihtiyaç duyanlar için nefes borusu oldu.

Karadeniz tahıl girişiminin canlandırılmasını ele aldık. Bu yeni süreç vasıtasıyla netice almanın mümkün olduğu kanaatindeyiz. Yeni öneri paketi hazırladık. Sonuç alacağımıza inanıyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri