Et ve yumurtaya yeni standart geliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini artırmak amacıyla et ve yumurtaya yönelik yeni standartlar getirmeye hazırlanıyor. Kesimhanelerde kamera zorunluluğu ve su ürünleri avcılığında sınırlamalar hayata geçiyor. İşte detaylar…

Yumurtada, Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlanacak ve israfın önlenmesi hedeflenecek. Buna göre A sınıfı yumurtalar, yumurtlamadan sonraki 10 gün içinde sınıflandırılacak. Bu tarihten sonra işaretlenmeyen yumurtalar ise B sınıfı olarak değerlendirilecek. Son Tüketim Tarihi ibaresi ise, Avrupa Birliği uygulamalarına uygun olarak "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" şeklinde revize edilecek.

YENİ TANIMLAMALAR GELİYOR:“BURGER” KANATLI BURGER”

Et tebliğine, "burger" ve "kanatlı burger" gibi yeni tanımlar eklenecek. Kanatlı eti döneri ve kanatlı eti karışımlarındaki yağ miktarının yüzde 20'den yüzde 15'e düşürülmesi öngörülüyor. Isıl işlem görmüş kanatlı sucuklar için belirlenen kalsiyum limitinin de revize edilmesi planlanıyor.

KESİMHANELERE KAMERA ZORUNLULUĞU

Kesimhaneler için kamera zorunluluğu getirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu düzenlemeyle ilgili kamuoyundan ve ilgililerden gelen görüşleri değerlendirerek taslağa son şeklini verecek. Bakan İbrahim Yumaklı, gıda güvenilirliğinin sağlanması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINDA SINIRLAMALAR

Tarım ve Orman Bakanlığı, su ürünleri avcılığında da sınırlamalar getirdi. Ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına ilişkin yeni tebliğler Resmi Gazete'de yayımlandı. Hamsi üretim planlaması kapsamına alınarak toplam avlanabilir miktarı 400 bin ton olarak belirlendi. Ayrıca, leopar sazanı ve Batman bantlı çöpçü balığı gibi biyoçeşitlilik açısından önemli endemik su ürünlerinin avcılığı tamamen yasaklandı(NTV)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri