Evde çocukları bekleyen tehlike!

Türkiye son dönemlerde çocukların başına gelen talihsiz olayları konuşuyor. Diyarbakır'da ölü bulunan 7 yaşındaki Narin'den sonra Türkiye, Ankara'da 10'uncu kattan düşen 7 yaşındaki Yusuf'u konuşuyor. Peki, çocuklarımızı evdeki tehlikelerden nasıl koruyacağız? İşte detaylar...

Türkiye'de son zamanlarda balkondan düşen çocuk yaralandı, 2'inci kattan düşen çocuk hayatını kaybetti gibi birçok haber kamuoyunu meşgul ediyor. Samsun, İstanbul, Bursa, Manisa, Diyarbakır ve Giresun gibi birçok şehirde talihsiz olaylar yaşandı. Dün Ankara'da da 7 yaşındaki Yusuf Aymergen 10'uncu kattan düşerek hayatını kaybetti. Bugün ise bir kötü haber de Mardin'den geldi. Evin balkonundan düşen 3 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Günümüzde birçok ebeveyn maalesef çocuklarının evde güvenliğini sağlamakta zorlanıyor. Uzmanlar, ebeveynleri "Evdeki potansiyel tehlikelerin farkında olması" konusunda uyarıyor.

KAYGAN ZEMİN, ELEKTRİK PRİZLERİ!

Kesici aletler, temizlik malzemeleri ve elektrik prizleri gibi yaygın tehlikeler, çocuklar için ciddi riskler oluşturuyor. Ayrıca, kaygan zeminler ve yüksek yerler, düşme tehlikesi yaratarak kazalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, ailelere evde güvenlik önlemleri alarak çocuklarını bu tehlikelerden korumaları konusunda uyarıyor. Ebeveynlerin dikkatli olması, çocukların güvenliği için hayati önem taşıyor.

AÇIK PENCERELER BÜYÜK RİSK!

Özellikle açık pencereler, küçük çocuklar için ciddi bir risk oluşturuyor. Yeterince dikkat edilmediğinde, meraklı çocuklar pencereden dışarı sarkarak düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor.

Çocukların güvenliğini sağlamak için pencerelerin mutlaka güvenlik sistemleriyle donatılması gerektiğini belirten uzmanlar, aileleri bu konuda uyarıyor. Uzmanlar, açık pencerelerin kapatılması ve çocukların pencere önlerinde yalnız bırakılmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

Unutulmamalıdır ki, dikkatli bir ev düzeni ile pek çok kaza önlenebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri