Evini izinsiz kiralayana 100 bin liralık ceza!

Turizmin yoğun olduğu ilçelerde tatilcilerin yeni trendi olan günlük ev kiralama, hem tatilciler hem de ev sahipleri için cazip bir seçenek haline geldi. Ancak, bu popüler uygulama yasal sorunları da beraberinde getiriyor.

Otel fiyatlarının yükselmesi ve tatilcilerin kalabalık mekanlardan uzak durma isteği, günlük ev kiralama yöntemine olan ilgiyi artırdı. Online platformlar aracılığıyla yayılan bu yöntem, tatil maliyetlerini düşürmek isteyenlerin tercih ettiği bir alternatif olarak öne çıkıyor.

GÜNLÜK KİRALIK EVLERİN GELİR POTANSİYELİ

Günlük kiralık evlerin fiyatları, evin konumuna, denize yakınlığına ve donanımına göre değişiklik gösteriyor. Günlük kiralama ücretleri bin 500 TL'den başlayarak, lüks konutlar için 10 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu durum, bazı ev sahipleri için önemli bir gelir kapısı oluşturuyor. Özellikle Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde günlük kiralama yöntemiyle aylık kira geliri 100 bin TL’yi aşabiliyor.

KULLANILMAYAN ODALARIN GÜNLÜK KİRALANMASI

Antalya Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, izinsiz kiralama yapan konut sahiplerine 100 bin lira ceza uygulanacağını açıkladı. İzinsiz kiralama yapan ev sahipleri, bu yüksek cezalarla karşılaşabilirler. Çağlar, konut sahiplerini yasal düzenlemelere uymaları konusunda uyararak, ceza riskini azaltmalarını önerdi.

Bazı ev sahipleri, yaşadıkları konutlarda kullanmadıkları odaları dahi günlük kiralamaya başladı. 700 TL’den başlayan oda kiraları, ev sahiplerinin aylık kazançlarını artıran bir diğer yöntem olarak öne çıkıyor. Ayrıca, bazı ev sahipleri evlerini günlük veya haftalık olarak kiralayarak yüksek gelir elde etmeyi tercih ediyor(KARAR)

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri