Fahrettin Altun'dan medyaya uyarı: “Doğru habercilik dezenformasyonla mücadelede anahtardır”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, son dönemde gündemde yer alan olaylarda medyanın sergilediği performansa dikkat çekerek, doğru habercilik ve medya etiğine vurgu yaptı. Altun, dezenformasyonla mücadelede medyanın sorumluluğunu hatırlatarak, bu süreçte doğru haberciliğin önemine değindi.

Fahrettin Altun, sosyal medya X hesabı üzerinden, son günlerde karşılaşılan olaylarda medyanın büyük bir sınav verdiğini belirtti. Medyanın, kurumsallaşmış ve evrensel değerlere bağlı kalmasının, hakikatle yalanın mücadelesinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Altun, "Medyamızın bu süreçteki doğru ve zamanında haberciliği, demokrasimizin sağlıklı işleyişi için kritik bir etken" dedi.

“DOĞRU HABERCİLİK, DEZENFORMASYONLA MÜCADELEDE GÜÇLÜ BİR ARAÇ”

Altun, toplumsal hayata zarar veren dezenformasyon faaliyetleriyle mücadelenin, doğru habercilikle mümkün olduğunu vurguladı. Altun, "Medya etiğine riayet ederek, dezenformasyona karşı daha güçlü mücadele edebiliriz. İletişim Başkanlığı olarak bu doğrultuda ‘Doğru Habercilik ve Medya Etiği’ kitabını yayımlayarak, medya mensuplarına rehber niteliğinde bir kaynak sunduk" dedi.

“HAKİKATİN YALANLA MÜCADELESİ SÜRMELİ”

Fahrettin Altun, medyanın doğru habercilikle kurumsallaşmış ve evrenselleşmiş değerler ekseninde faaliyet göstermesinin, hakikatin yalana karşı mücadelesini kolaylaştıracağını belirtti. Son dönemde medyanın gösterdiği çabanın altını çizen Altun, bu tür yaklaşımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

‘DOĞRU HABERCİLİK VE MEDYA ETİĞİ’ KİTABI YENİDEN GÜNDEMDE

Altun, İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan “Doğru Habercilik ve Medya Etiği” kitabının medya mensuplarına rehberlik etmesi amacıyla hazırlandığını belirtti. Medyanın ve kamuoyunun bu eserden faydalanması gerektiğini ifade eden Altun, özellikle son günlerde bu eseri tekrar gündeme getirmek istediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri