FETÖ operasyonunda 39 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonu olan “Kıskaç-27” hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TEM, İstihbarat ve KOM Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda; il emniyet müdürlüklerinin TEM ve KOM şube müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak'ta “Kıskaç-27” operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlarda 39 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin, FETÖ'nün sözde "askeri mahrem yapılanması", "emniyet mahrem yapılanması", "güncel yapılanması" ve "finans yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin ifadeler ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydının bulunduğu belirtildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri