Gazeteci Ali İnandım'dan dikkat çeken yazı: Devlet Bahçeli yeni işaret fişeğini ateşledi

anadolugazete.com.tr Yazarı Ali İnandım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis'te “Yeni bir döneme giriyoruz” açıklamasını köşesine taşıdı. Bahçeli'nin Meclis açılışında muhalefetin tüm partileriyle el sıkışmasını değerlendiren İnandım, "Devlet Bahçeli yeni işaret fişeğini ateşledi" dedi.

Gazeteci Ali İnandım, anadolgazete.com.tr'deki "Yeni bir döneme giriyoruz" başlıklı yazısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, TBMM Genel Kurulunda yeni yasama yılı açılışı sırasında muhalefet partilerinin liderleriyle el sıkışmasını değerlendirdi.

Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışındaki hamlesi ve sonrasında yaptığı "Yeni bir döneme giriyoruz" açıklamasının yeni bir işaret fişeği olduğunu belirten Ali İnandım, "Daha önce de işaret fişekleri atıyordu, duymak ve anlamak istemeyenlerin gürültüsü ya da sessizliğinde, arada kaynatılıyordu. Devletin sessiz uyanışı sürüyor, gelinen aşamayı fişeğiyle işaretliyordu Bahçeli" dedi.

2002 yılındaki DSP-MHP-ANAP koalisyonu hükümeti sırasında Bahçeli'nin Kemal Derviş'in ardından 'erken seçim' açıklaması yapmasının ilk işaret fişeği olduğunu ifade eden Ali İnandım, "3 Kasım 2002’de yapılan erken seçim, Dervişleri değil Ak Parti’yi iktidar yaptı" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET’İN ÜÇÜNCÜ EVRESİNE GEÇİYORUZ"

Ali İnandım, Bahçeli'nin ikinci işaret fişeğini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilen 2018'deki seçimden önce ateşlediğini yazdı. İnandım, "Bu seçim öncesi 3 farklı televizyon kanalında denk geldiğimiz Devlet Bahçeli, üçünde de 'Cumhuriyet’in üçüncü evresine geçiyoruz' sözlerini etmiş, bir tanesi de 'Bu ne anlama geliyor?' diye sorma gereği duymamıştı programcıların. Bir başka işaret fişeğiydi arkasından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelen" dedi.

BAHÇELİ YENİ İŞARET FİŞEĞİNİ ATEŞLEDİ

Gazeteci Ali İnandım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis'in açılışında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile tokalaşmasının yeni işaret fişeği olduğunu söyledi. İnandım, "1 Ekim 2024’te “Yeni bir döneme giriyoruz” diyor, Meclis açılışında muhalefetin tüm partileriyle el sıkışıyordu Bahçeli. Yeni işaret fişeğini ateşledi" ifadelerini kullandı.

İnandım, "Bahçeli’nin 'Yeni bir döneme giriyoruz' sözleri ve davranışlarını, artık içeride sert kutuplaşmayı bitirme zamanı olarak okuyabiliriz. Ulusal, ciddi bir tehdit kapımıza dayandı, gayet de vahşi ve hak, hukuk, insanlık tanımıyor, dışarıdan önce içeride kırılmayalım uyarısı" diye yazdı. Ali İnandım, "Yeni dönem’ fişeği nereyi işaretliyor, dikkat kesilmeli" dedi.

Yazının tamamı...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri