Gıda Mühendisi Yalçın Taşkın tüketicileri uyardı: Ucuz ürünlerden uzak durun!

Gıda Mühendisi Yalçın Taşkın, üretim maliyetlerinin artması nedeniyle firmaların niteliksiz personel çalıştırdığını belirterek, "Tüketici sadece süt ve türlerinde değil tüm gıda maddelerinde marka bilinirliği olan ürünleri tercih etmelidir. Tüketici ucuz ürünlerden kaçınmalıdır." dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Son zamanlarda tüketiciler, ünlü zincir marketlerden aldıkları ürünlerden çıkan yabancı maddeleri sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar. Bu paylaşımlar sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Üretim maliyetlerinin artması nedeniyle üretici firmaların tasarrufa gitme durumunun söz konusu olabileceğini ifade eden Gıda Mühendisi Yalçın Taşkın, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, süt ve süt ürünlerinde (peynir, yoğurt ve tereyağı gibi) yabancı madde çıkması durumunun üretim maliyetlerinden kaynaklanmadığını söyledi.

NİTELİKSİZ PERSONEL SORUNU!

Gıda ürünlerinin içerisinde çıkan yabancı maddelerin tamamen “işçilik hatası” olduğunu dile getiren Taşkın, firmada nitelikli personellerin çalıştırılmaması, özensiz ve hijyenik ortamda çalışmayan personellerden kaynaklandığını anlattı.

Gıda üretim şartlarının temiz ve hijyenik bir ortamda gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Taşkın, üretim maliyetlerinin artması nedeniyle üretici firmaların niteliksiz personel çalıştırmaya başladığını söyledi.

ÜRETİM MALİYETLERİNİN ARTMASI ÜRETİCİ FİRMALARI TASARRUFA YÖNELTTİ!

Artan üretim maliyetlerinin önüne geçebilmek için üretici firmaların niteliksiz ve tecrübesiz eleman çalıştırdığını ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

“Gıda ürünlerinin içinden çıkan yabancı maddeler insan sağlığına uygun olmayan üretim koşullarında üretiliyor. Ürünün kalitesi de bozuk. Bunun en büyük nedeni ürünün tüketiciye uygun fiyatla veya düşük fiyatla ulaştırılmak istenmesi. Bu yüzden de özensiz yapılan üretimler sonucunda bu tarz sorunlar ortaya çıkabiliyor.”

TÜKETİCİLERİ UYARDI: UCUZ ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN!

Taşkın, tüketicileri bilinçli olmaları konusunda uyararak, şunları kaydetti:

“Tüketiciler sadece süt ve süt ürünlerini değil, ünlü zincir marketlerden alacakları her ürünü iyi araştırmalı. Alacakları ürünün markasına dikkat etmeli, bilinir bir markadan ürün tercih etmeli. Tüketicilerin ucuz olan ürünü tercih etmemeleri gerekir. Bu ucuz ürün kalitesiz olur demek değildir. Kalite aynı zamanda girdi maliyetleri ile de ilgilidir. Tüketici sadece süt ve türlerinde değil tüm gıda maddelerinde marka bilinirliği olan ürünleri tercih etmelidir. Tüketici ucuz ürünlerden kaçınmalıdır. Çünkü gıda madde fiyatları gıda maddeleri girdi maliyetleri ile doğrudan doğruya ilişkilidir.”

GIDA ENFLASYONU KALİTENİN DÜŞMESİ NEDEN OLUYOR!

Taşkın, gıda enflasyonunun kalitenin düşmesi neden olduğuna işaret ederek, üreticilerin bu dönede zor bir durumda kaldığından bahsetti.

Türkiye’de özellikle büyükbaş hayvan besicilerin zor durumda kaldığına dikkati çeken Taşkın, başta yem maliyetlerinin artması, veterinerlik hizmetlerinin pahalı olması gibi etmenlerin besicileri de fiyat artışına yönlendirdiğine işaret etti.

Fahiş fiyat artışı nedeniyle üreticilerin de zor durumda olduğunu vurgulayan Taşkın, besicilerin hayvana gerektiği kadar özen gösteremediğini belirterek, sütün ve etin kalitesiz olmasının temel nedeninin bu durumdan kaynaklandığını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri