Hakan Fidan'dan Büyükelçiler Konferansı'nda terör ve Avrupa Birliği açıklaması

Bakan Fidan Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu: "Aziz şehitlerimizin vatan sevgileri ve adanmışlıkları bizlere her daim rehberlik edecektir"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14. Büyükelçiler Konferansı'nın resmi açılış töreni öncesi Dışişleri Şehitliği'ne ziyarette bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dışişleri Şehitliği'nde düzenlenen törende konuştu. "Dışişleri şehitlerinin huzuruna çıkmaktan onur duyuyorum" diye konuşmaya başlayan Fidan şunları söyledi:

HATIRALARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Dışişleri şehitlerinin huzuruna çıkmaktan onur duyuyorum.

Teröristler ve onları maşa olarak kullanan güçler diplomatlarımızı, devlet görevlilerimizi hatta aile fertlerimizi alçakça şehit etmişlerdir. Ama bu milletin teröre asla boyun eğmeyeceğini anlayamadılar.

Şehitlerimizin aziz hatırlarına sahip çıkmak ve nesilden nesile aktarmak boynumuzun borcudur

Vatan aşkıyla şehit olanların huzuruna çıkmaktan gurur duyuyorum. Bu milletin teröre asla boyun eğmeyeceğini anlayamadılar. Bu vatanın askerleri gözünü kırpmadan en büyük fedakarlığı yapmıştır ve yapacaktır.

Onların hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Faillerin yargılanmasını sağlamak da boynumuz borcudur.

Şehit yakınlarına seslenen Fidan, "Sizler, bizlere emanetsiniz, aziz şehitlerimizin vatan sevgileri ve adanmışlıkları bizlere her daim rehberlik edecek, ilham ve güç verecektir. Milletimiz, uğruna canını veren evlatlarımızı unutmamıştır, unutmayacaktır." diye konuştu.

Şehitler için edilen duanın ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Fidan, şehitlikteki anıta çelenk koydu.

Törenin sonunda Fidan, bakan yardımcılarıyla şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

14. Büyükelçiler Konferansı

Türkiye'nin yurt dışında ve merkez teşkilatında görevli büyükelçilerinin katılımıyla 2008'den bu yana yapılan Büyükelçiler Konferansı'nın 14'üncüsü, bu yıl 5-9 Ağustos'ta Ankara'da düzenleniyor.

Gelişmelerin ele alındığı, küresel eğilimlerin değerlendirildiği, güncel sınama ve fırsatların görüşüldüğü Büyükelçiler Konferansı'nın bu yılki teması, "Türkiye Yüzyılı'nda Dış Politikamız" olarak belirlendi.

AVRUPA BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dışişleri Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

Bakan Fidan: "Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin akamete uğratılmış olması stratejik körlüktür. Yeni dönemde Türkiye - Avrupa Birliği ilişkilerine vizyoner bir bakışla yaklaşılması ve sürecin tam üyelik perspektifiyle canlandırılması önem arz etmektedir."

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütleri ile ilgili operasyonların devamını işaret etti.

Hakan Fidan: "Tüm kurumlarımızla terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere, ülkemizde ve bölgemizde göz açtırmayacağız, alan da bırakmayacağız, nefes de aldırmayacağız"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri