Halkbank kadın girişimcilere e-ihracat desteğinde bulunuyor

Halkbank, kadın girişimcilerin ihracatta güçlenmesi için yenilikçi adımlar atmaya devam ediyor. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Halkbank olarak, 2021 yılından bu yana, 232 bin kadın girişimcimize 72 milyar TL finansman imkânı sunduk." dedi.

Halkbank, kadın girişimcilerin iş dünyasında daha etkin rol almasını destekliyor. Halkbank geçen yıl kadın kooperatifleriyle başlattığı “İhracatta Kadın İzi” projesini bu yıl kadın girişimcilerle devam ettiriyor. Proje, kadınların girişimcilik ekosisteminde daha fazla yer bulmalarına yönelik özel ürün ve çözümler sunmayı amaçlıyor. Halkbank’ın bu girişimi, kadın girişimcilerin uluslararası pazarda daha fazla görünürlük elde etmelerine ve ihracat kapasitelerini artırmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Halkbank İhracatta Kadın İzi Projesi’nin İkincisini başlattıklarını duyuran Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, projenin Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Kadın girişimcilerin ihracattan aldığı payı artırmayı hedeflediklerini belirten Arslan, geçen yıl 100 kadın kooperatifine e-ticaret eğitimi ve mentörlük hizmeti verildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Uluslararası e-ticaret platformlarına entegrasyon desteği verilerek, Amazon İngiltere ve Etsy gibi platformlarda ürünlerinin ihraç edilmesi sağlanmıştır. Projemizin ikincisinde ise; e-ihracata yeni başlayacak kadın girişimcilerimize katkı sunmayı hedefliyoruz.”

İhracatta Kadın İzi Projesi ile kadın girişimcilerin Türkiye'nin ihracatına katkı sağlamalarını hedeflediklerini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

“Halkbank olarak, 2021 yılından bu yana, 232 bin kadın girişimcimize 72 milyar TL finansman imkânı sunduk. Türkiye Bankalar Birliği’nin Temmuz 2024 raporuna göre, kadın girişimciliğine ve kadınların ekonomik hayata katılımına verdiğimiz bu destekler ile bankacılık sektöründeki kadın girişimci kredilerinin yüzde 37’sini tek başımıza sağlamış bulunmaktayız."

HALKBANK'TAN KADIN GİRİŞİMCİLERE TAM DESTEK!

Halkbank; projenin ikincisinde, seçilen 60 girişimciye, yurt dışı pazarlara erişim, stok ve tedarik yönetimi, lojistik ve iade süreçleri gibi konularda kapsamlı eğitimler verecek. İki ay sürecek bu programın sonunda, başarılı olan 10 kadın girişimciye ise; e-ihracat yazılımı ve entegrasyon kurulumu hediye edilerek, girişimcilerin tüm ihracat süreçlerini tek bir panelden yönetebilmesi sağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri