Hastane saldırısında tutuklu sayıs 15 oldu

İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi acil servisinde ve Mahmutbey Caddesi'nde meydana gelen silahlı saldırılarda 1 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralanmıştı.

Olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün 11 kişi tutuklandı. Bugün yapılan yeni operasyonla, "Atız-Casper" adlı örgüt üyesi oldukları belirlenen 5 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece toplam tutuklu sayısı 15’e yükseldi.

Olayların ayrıntıları şu şekilde:
- 31 Ağustos Cumartesi günü saat 02.30 sıralarında Bahçelievler Devlet Hastanesi acil servisinin önüne gelen şüpheliler, hastaneye doğru ateş açtı. Saldırıda bir hastane polisi, bir jandarma, hastane güvenlik görevlisi ve iki hasta yakını yaralandı.
- Aynı gece Mahmutbey Caddesi'nde düzenlenen bir diğer silahlı saldırıda ise 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, her iki olayın birbiriyle bağlantılı olduğu belirlendi. İlk aşamada tutuklanan 11 kişi, "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan tutuklandı. Bugün yapılan operasyonda, örgüt üyeleri olduğu tespit edilen 5 kişi daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri