Havalar neden bu kadar sıcak?

Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde sıcak havalar yaşam koşullarını zorluyor.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde sıcak havalar yaşam koşullarını zorluyor. Havanın sıcak olmadığı yerler ise aşırı yağışlar ve sellerle mücadele ediyor. Ülkemizde hava sıcaklıkları son haftalarda mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin edilirken, önceki günlere göre de artış bekleniyor. Sıcaklıkların 38 dereceye kadar çıkacağı öngörülüyor.

Avrupa Birliği’ne bağlı Copernicus İklim Değişikliği Servisi, geçen ay ortalama yüzey hava sıcaklığının 0.32 santigrat derece artarak 16.95 dereceye ulaştığını açıkladı. Copernicus verileri, Temmuz 2023’ün küresel olarak kayıtlara geçen en sıcak ay olduğunu ve ay içinde birçok rekor kırıldığını gösteriyor.

Ağustos ayında ise yeni rekorların kırılacağından kaygı duyuluyor. Bu da 2023’ü dünyanın en sıcak yılı olmaya aday...

Peki değişen iklim koşullarının ve aşırı hava olaylarının sebebi ne? Bunlar artık “yeni normalimiz” mi? Yoksa gidişatı tersine çevirmek mümkün mü?

DÜNYAMIZ TEHDİT ALTINDA...

İklim değişikliği, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ve düşük yağış miktarını etkiliyor.

DÜNYANIN YENİ SORUNU: KURAKLIK

Çağımızın en büyük sorunu kuraklık. Kuraklık, doğal bir iklim olayıdır ve herhangi bir zamanda ve yerde meydana gelebilir. Kuraklık genellikle yavaş gelişir ve uzun bir dönemi kapsar.

İklim değişikliğinin sonucu; kuraklık... Eğer dünyamızı kirletmeye devam edersek iklim krizini iyice tetiklemiş oluruz. Bu durum da sıcaklıkların artmasına yol açıyor. Birçok ülke ( özellikle Orta Doğu ülkeleri) kuraklık sorunuyla karşı karşıya.

İklim krizi önümüzdeki yıllarda etkisini daha da artıracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri