Hayvan hakları savunucuları eylemde

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılması Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülürken hayvan hakları savunucuları da Meclis Park'ta protesto eylemi yaptı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara’da hayvan hakları savunucuları sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulması için hazırlanan yasanın geri çekilmesi için eylem yaptı. Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu'nun emniyetten aldığı izinle sabah 9’dan akşam 9’a kadar parkta kalmalarına izin verilen grup, farklı şehirlerden gelen yaklaşık 100 kişiyle eylemlerini gerçekleştirdi.

Hayvan hakları savunucusu Aslı Alpar, parkta su kaynaklarının tükenmesi üzerine dışarıdan su almak isteyen katılımcıların geri alınmaması ve bazı müzik aletlerinin içeriye sokulmak istenmemesi nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandığını aktardı.

Aslı Alpar, "Ankara Barosu ve yaklaşık 20 baro temsilcisi, emniyetle irtibat kurdu ve sonuç olarak polisin yalnızca saat 16.00’a kadar alanda kalmamıza izin vereceği bildirildi. Saat 16.15 civarında, polis dört kişiyi gözaltına aldı ve diğer katılımcılarla bizi parktan çıkardı. Sakarya Caddesi'ne kadar polis ile birlikte gittik." dedi.

"PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR EYLEME DEVAM EDECEĞİZ"

Eylemciler, pazartesi gününe kadar sürecek olan yasa görüşmeleri boyunca eylemlerini devam ettirmeyi ve bu süreçte sosyal medya üzerinden destek toplamayı hedefliyor.

Hayvan hakları savunucusu Aslı Alpar, vatandaşların tepkilerinin genellikle olumlu olduğunu ve toplumun büyük bir bölümünün hayvan hakları konusundaki duyarlılığını dile getirdiğini söyledi. Özellikle, 5199 Sayılı Kanun'un hayata geçirilmiş olması durumunda mevcut sorunların büyük ölçüde çözüleceğini vurguladı.

Alpar, "2004 yılında gene mevcut iktidar tarafından çıkarılan bir kanun 5199 sayılı kanun uygulansaydı şu anda böyle sorun olarak adlandırılan bir popülasyon olmayacaktı." dedi. Alpar, ayrıca, yurt dışında uygulanan başarılı kısırlaştırma ve hayvan popülasyonunu kontrol altına alma yöntemlerine de dikkat çekti.

VATANDAŞ DESTEKÇİ

Eylemi gören vatandaşların öncelikle temkinli yaklaştığını fakat hayvan hakları için toplandıklarını söyleyen Alpar, "Vatandaşlar bizi hem burada hem de Sakarya Caddesi'nde çok destekliyor. Bizimle birlikte slogan atıp bu yasanın geçmemesini istiyor. Bizimle konuşan insanlar Allah'ın verdiği canla uğraşacaklarına keşke ekonomik sorunları konuşsalar da gerçek sorunlar çözülse şeklinde geri dönüşler yapıyor." ifadelerini kullandı.

Eylemin ana organizatörlerinden olan "Yaşam İçin Yasa" grubu ve diğer hayvan hakları savunucuları, yasa görüşmelerinin sonuna kadar eylemlerini sürdürme kararlılığında olacağını söyleyen Alpar, yasanın mevcut haliyle geçmemesi ve hayvanların yaşam hakkının korunması için mücadele etmeye devam edeceklerini aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri