Hemen bakın! e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir!

Adınıza e-Devlet sistemi üzerinden yatırılmış birikmiş para olabilir ve bu meblağ binlerce lirayı bulabilir. Yıllardır hesabınıza aktarılmış olabilecek ödemeleri öğrenmek için kısa bir sorgulama yapmanız yeterli.

Eğitim, sağlık veya sosyal güvenlik kurumları tarafından adınıza yapılan ödemeler, birçok vatandaşın farkında olmadığı şekilde e-Devlet'te bekliyor olabilir. Bu ödemeleri öğrenmek için, e-Devlet'teki "Şahıs Ödemeleri Sorgulama" seçeneğini kullanarak kolayca kontrol edebilirsiniz.

ÖDEMENİZİ KOLAYCA ALABİLİRSİNİZ

Vatandaşlar, devletin çeşitli kurumlarından; sağlık, eğitim, vergi dairesi, sosyal güvenlik kurumu, askeriye, bankalar gibi hak ettikleri ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulayabilir. Eğer adınıza yapılmış bir ödeme varsa, bu parayı hesabınıza kolayca aktarabilirsiniz. Bunun için e-Devlet sistemine kendi banka hesabınızı tanımlamanız yeterli. Banka hesabı bulunmayan vatandaşlar ise PTT aracılığıyla ödemelerini temin edebilirler.

ÖDEMELER NE ZAMAN HESABA YATIRILIR?

Rapor parası ve emzirme yardımı gibi ödemeler genellikle 15 gün içinde hesaba yatırılır. Ancak tıbbi malzeme, yol ödemesi ve diş ödemesi gibi işlemler, daha uzun sürebilir ve 2-3 ayı bulabilir. Bu nedenle ödemenizin durumunu takip etmek önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri