Hızlı trenlerle 91 milyonun üstünde yolcu taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'dan birçok ili birbirine bağlayan hızlı tren hatlarıyla bugüne kadar 91 milyondan fazla yolcu taşındığını açıkladı.

Halkalı-Ispartakule Hızlı Tren Hattı’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı trenlerle taşınan yolcu sayısını açıkladı. Uraloğlu, "Yüksek hızlı trenler ile bugüne kadar 91 milyonun üstünde yolcu taşıdık" dedi.

Yüksek Hızlı Tren ile 2009 yılında açılan Eskişehir - Ankara hattıyla ilk Eskişehir ve Ankara'nın tanıştığını söyleyen Uraloğlu, "Ankara ile Eskişehir arasında başlayan yüksek hızlı tren işletmeciliği Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Karaman ve son olarak Ankara-Sivas hızlı tren hatlarıyla devam etti" dedi.

ANKARA-İZMİR'İN İNŞASI DEVAM EDİYOR

Bakan Uraloğlu, Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağının oluşturulması hedefi kapsamında inşası devam eden hatları da açıkladı.

Uraloğlu, Halkalı Kapıkule Hızlı Tren hattıyla birlikte; Ankara-İzmir, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ve Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hatlarının yapımının sürdüğünü söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri