İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: 56 bin 620 yabancı sınır dışı edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "56 bin 620 yabancı sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderilme Merkezine sevk edildi" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Töreni'nde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadele ettiklerini söyledi.

"56 BİN 620 YABANCI SINIR DIŞI EDİLDİ"

Bakan Yerlikaya, "19 Temmuz’dan bugüne kadar sadece İstanbul’da mobil göç noktalarımızda 192 bin 934 yabancının kontrollerini yaptık. 56 bin 620 yabancı sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderilme Merkezine sevk edildi" ifadelerini kullandı.

"GÖÇ SORUNU DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜRESEL MESELESİ"

Göç sorununun dünyanın en büyük küresel meselelerinin başında geldiğini belirten Yerlikaya, bölgede yaşanan istikrarsızlıklar, savaş ve kaos gibi nedenlerden dolayı ülkenin de göç olaylarına maruz kaldığını dile getirdi.

"İSTANBUL'DA CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ"

Yerlikaya, bakanlık olarak kentin huzur ve güvenliği için 600 bin personelle ülkenin her yanında olduğu gibi İstanbul'da da canla başla çalıştıklarını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, hedeflerinin düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele etmek olduğunu, bu mücadeleyi de 4 aşamada sürdüklerini aktardı.

Bu noktada yeni bir uygulama başlattıklarının müjdesini veren Yerlikaya, bunun da Mobil Göç Noktaları olduğunu kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri