İddia: Instagram yasağı için Erdoğan, Uraloğlu'na kızdı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a getirilen erişim engelinin yankıları devam ediyor.

Middle East Eye’dan (MEE) Ragıp Soylu’nun haberine göre, Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Instagram yasağı nedeniyle bir tartışma yaşandı.

Erdoğan’ın, Uraloğlu’na Instagram yasağını gündeme getirdiği için tepki gösterdiği ve “Bizi büyük bir dert içine soktun” dediği belirtiliyor. Erdoğan ayrıca, “Tüm bu kargaşayı başlattığımıza göre, engeli kaldırmadan önce bazı somut sonuçlar elde etmemiz daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Ancak, ikinci bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Erdoğan’ın bakana kızgın olmadığını, bu konuda esprili bir tutum sergilediği öne sürüldü. Toplantı sırasında bir bakanın tüm sosyal medya platformlarının yasaklanmasını önerdiği de iddia ediliyor.

Meta ve Ankara arasında sorunu çözmek için düzenli bir temas olduğu ve Meta’nın bazı olumlu adımlar attığı belirtiliyor. Meta’dan yapılan açıklamada, Türkiye’de milyonlarca insanın aileleri ve arkadaşlarıyla bağlantı kurmakta zorluk yaşadığı ve işletmelerin müşterilerine ulaşmakta mücadele ettiği vurgulandı. Meta, hizmetlerini eski haline getirmek için çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri