İddialar yalanlandı: Sokak köpeği provokasyonları başladı!

Başıboş köpek sorunuyla ilgili yeni düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından sosyal medyada peş peşe provokatif olaylar yaşandı. Ancak bu iddiaların büyük kısmı kısa sürede gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Yeni düzenlemenin ardından, Niğde'de çok sayıda köpeğin öldürüldüğüne dair provokatif iddialar ortaya atıldı. Ayrıca, hayvan mezarlıklarının kazıldığına yönelik suçlamalar yapıldı. Bu iddiaların ardından benzer olayların Altındağ ve Ahlat'ta yaşandığı öne sürüldü.

BİTLİS'TEKİ 'ZEHİRLEME' İDDİALARI YALANLANDI

Sosyal medyada yayımlanan bir diğer provokatif iddia, Bitlis'in Ahlat ilçesinde 150 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü yönündeydi. Bitlis Valiliği, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Valilik, açıklamasında şu bilgileri paylaştı:

  • Gerçekleri Yansıtmayan Görüntüler: Valilik, sosyal medyada yayımlanan görüntülerin gerçek olmadığını ifade etti. Ayrıca, "Çöpçü Ömer" adında bir şahsın bulunmadığını ve zehirlemeye dair herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirtti.
  • Yapılan İncelemeler: Yapılan incelemelerde, olay yerindeki hayvanların sağlıklı olduğu ve herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı kaydedildi. Ahlat Belediyesi'nin incelemeleri de, sosyal medyada yayımlanan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu.
  • Asılsız İddialar: Çevrede yapılan araştırmalarda ölü veya çürümüş köpek bedenine rastlanılmadığı ve sosyal medyada yayımlanan haberlerin tamamen asılsız olduğu vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri