Instagram'a yaş sınırı geldi: Reşit olmayanlara kısıtlamalar uygulanacak

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, reşit olmayan kullanıcılar için 'Yaş sınırı' getirdi. "Genç hesapları" uygulaması başlatan Instagram, 18 yaş altı kullanıcılara belli kısıtlamalar uygulayacak. İşte detaylar...

Instagram, genç kullanıcıları çevrimiçi dünyada daha güvenli bir ortamda tutmayı amaçlayan yeni kısıtlamalarını duyurdu. Meta’nın sahibi olduğu platform, 18 yaş altı kullanıcılar için geliştirdiği "genç hesapları" uygulamasıyla, bu yaş grubunun içeriklere erişimini ve diğer kullanıcılarla olan etkileşimlerini sınırlandırmayı hedefliyor.

TÜRKİYE İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Instagram’ın yeni kısıtlamaları, 17 Eylül 2024 tarihi itibarıyla ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da uygulanmaya başlandı. Meta’nın resmi açıklamasına göre, bu düzenleme Avrupa Birliği'nde 2024 yılının sonuna doğru, Türkiye de dahil olmak üzere diğer ülkelerde ise Ocak 2025’te hayata geçirilecek.

GENÇ KULLANICILAR İÇİN HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak gizli hale getirilecek. Böylece, yalnızca onayladıkları takipçileri, paylaştıkları içerikleri görebilecek ve onlarla etkileşim kurabilecek.

Bir diğer önemli düzenleme, bu yaş grubundaki kullanıcıların yalnızca karşılıklı takipte oldukları kişilerle mesajlaşabilmesi. Ayrıca, Keşfet ve Reels alanlarında hassas içeriklerin, özellikle şiddet veya kozmetik ürün reklamlarının bu kullanıcılara daha az gösterilmesi sağlanacak.

KULLANIM SÜRESİ VE "UYKU MODU" UYARILARI

Instagram, genç hesaplara yönelik zaman sınırlamaları da getirdi. Buna göre, günlük 60 dakika kullanım süresini aşan kullanıcılar uygulamadan çıkmaları konusunda uyarılacak. Ayrıca, akşam 10 ile sabah 7 arasında hesaplar "uyku moduna" girecek. Bu süre zarfında bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıtlar gönderilecek.

EBEVEYNLERE GENİŞ DENETİM YETKİSİ

Ebeveynler, çocuklarının hesap ayarlarını kontrol etme yetkisine sahip olacak. Hangi içeriklere eriştiklerini görebilecek, mesajlaştıkları kişileri takip edebilecekler. Ancak, mesajların içeriği ebeveynlerin erişimine açık olmayacak. Ayrıca, çocuklarının Instagram kullanım sürelerini kısıtlayarak, belirli saat aralıklarında uygulamaya erişimlerini engelleyebilecekler.

Instagram’ın yeni teknolojisi sayesinde, doğum tarihini yanlış girerek yaşını büyük gösteren kullanıcılar da tespit edilerek, hesapları kısıtlı "genç hesapları"na dönüştürülecek. Bu sayede, ergenlerin dijital güvenliği daha sıkı şekilde korunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri