İŞKUR, ‘Aday Havuz Sistemi’ni faaliyete geçirdi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin ilan açmadan ihtiyaç duydukları niteliklere sahip işçi adaylarına ulaşmalarını sağlayan yeni bir uygulama olan "Aday Havuz Sistemi"ni devreye aldı.

İŞKUR’un açıklamasına göre, bu sistem sayesinde işverenler, ilan vermeksizin gerekli niteliklere sahip adayları "Aday Havuz Sistemi" üzerinden görüntüleyebilecek. Yeni uygulama, işverenler için zaman ve emek tasarrufu sağlarken, iş arayanlar için de daha kaliteli eşleşme fırsatı sunacak.

İŞVERENLER, AYLIK 1000 ADAYA KADAR ARAMA YAPABİLECEK

Sisteme giriş yapan işverenler, meslek, eğitim durumu, sertifikalar, dil bilgisi, yaş ve çalışılacak il gibi çeşitli filtreler kullanarak ihtiyaç duydukları niteliklere sahip kaç kişinin kayıtlı olduğunu öğrenebilecek. Adayların, Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde yalnızca nitelik ve becerileri öz geçmişlerinde görüntülenebilecek. İşverenler, aylık 1000 adaya kadar arama yapma imkanına sahip olacak.

ADAYLAR, UYGUN BULUNMALARI DURUMUNDA İLETİŞİM BİLGİLERİNİ PAYLAŞABİLECEK

İşverenler, beğendikleri adayları meslek bazında havuzlara ekleyebilecek ve bu adaylara İŞKUR aracılığıyla bilgilendirme mesajları gönderilecek. Adaylar, uygun bulunmaları durumunda iletişim bilgilerini paylaşabilecek. Bu aşamada, hem işverenlerin hem de iş arayanların danışmanlarına bilgilendirme e-postaları gönderilecek.

"Aday Havuz Sistemi", İŞKUR'a kayıtlı olup olmaması fark etmeksizin özel istihdam bürosu statüsünde olmayan tüm işverenlere açık. Ancak, aday bilgilerini detaylı olarak görüntüleme ve havuz oluşturma özellikleri yalnızca İŞKUR'a kayıtlı işverenler için geçerli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri