İsrail ve ABD protesto edildi

ABD’deki Colombia Üniversitesi’nde başlayıp Avrupa’daki üniversitelerde de yayılan İsrail’i protesto eylemlerine Türkiye’deki üniversiteler de katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversiteler, ABD ve İsrail zulmüne karşı ayağa kalktı. ABD destekli İsrail’in soykırımına karşı Filistin halkına destek yürüyüşleri düzenleyen üniversite toplulukları, Filistin halkının başlattığı ve tüm dünyaya yayılan intifadayı selamladı.

‘HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ABD VE İSRAİL’E KARŞI TEK YÜREK’

Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu’nun çağrısıyla bir araya gelen öğrenci toplulukları, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde yürüyüş düzenledi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Cahit Güran’ın ve 500’ü aşkın öğrencinin da dahil olduğu yürüyüşte; “Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail”, “Filistin Davası, Türkiye Davası”, “Gazze, Kudüs, Şeria Yaşasın İntifada” sloganları atıldı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Cahit Güran, konuşmasında Türkiye ve Filistin'in kader ortaklığından bahsetti. Filistin meselesini dert edinmenin insani bir sorumluluk olduğuna dikkati çekti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, ABD ve İsrail’i protesto etti.Yüzlerce öğrencinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşte öğrenciler, siyonist işgali protesto ettiği için gözaltına alınan öğrenci ve akademisyenlerin yanında olduklarını ifade etti.

‘ABD DESTEKLİ SİYONİST İŞGALE KARŞI KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ AYAKTA’

Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri, öğrenci topluluklarının katılımıyla kampüs içinde açıklama yaptı. 200’ü aşkın öğrencinin katıldığı açıklamada öğrenciler adına Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Betül Kaya konuştu.

Betül Kaya, “ABD destekli İsrail’in soykırıma varan saldırıları sonucunda Filistin halkının yaşadığı acılar her gün katlanarak artıyor. Siyonist İsrail’in 7 Ekim’den bu yana bütün savaş suçlarını işleyerek gerçekleştirdiği saldırılar sadece Filistin halkının değil bizim de canımızı yakıyor.” dedi.

FİLİSTİN’E DESTEK EYLEMLERİ TÜM TÜRKİYE’YE YAYILDI

Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi’nde de yürüyüşler ve açıklamalar yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri