İsrail'den hastane saldırısı: 3 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki bir hastanenin yakınlarına düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı, hastane çevresindeki sağlık altyapısının hedef alınması endişelerini yeniden gündeme getiriyor.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının hastanenin çevresini hedef aldığını ve acil yardım ekiplerinin hala ölü ve yaralıları almak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

GEÇMİŞTEKİ BENZER SALDIRI VE ULUSLARARASI TEPKİ

Geçtiğimiz yıl, 17 Ekim'de İsrail'in Gazze'deki Al Ahli Arab Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda 471 sivil hayatını kaybetmişti. Bu saldırı büyük uluslararası tepki toplamıştı. Yeni saldırı, bölgedeki insani kriz ve şiddet döngüsünü daha da derinleştiriyor ve uluslararası toplumun tepkisini yeniden gündeme getiriyor.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin hastane alanını hedef aldığını ve bu saldırının hasta yakınları ve ziyaretçiler arasında çok sayıda ölü ve yaralıya yol açtığını belirtti. Bakanlık, tüm uluslararası ve Birleşmiş Milletler (BM) kurum ve kuruluşlarına hastaneleri ve sağlık personelini korumaları çağrısında bulundu.

GAZZE'DEKİ GENEL DURUM

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde kanlı saldırılar düzenliyor. Bu süre zarfında 40 bin 691 Filistinli'nin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Saldırılar, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştiriyor ve uluslararası toplumun daha fazla müdahale çağrılarına neden oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri