İstanbul'a 2 bin 500 yeni taksi geliyor: UKOME'de karar alındı

İstanbul’da uzun süredir devam eden taksi sorununu çözmek amacıyla gerçekleştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, yeni bir taksi sistemi ve mevcut taksi sayısının artırılması yönünde önemli bir karar alındı. Yapılan oylamada, teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uygulama tabanlı yeni taksi sistemini onaylayacaklarını belirtti. Uraloğlu, "Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz." ifadeleriyle, 2 bin 500 araçla başlanacak olan yeni sistemin önemine dikkat çekti.

YENİ DÜZENLEMELERLE TAKSİ HİZMETLERİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Yeni taksi sisteminde bazı önemli değişiklikler hayata geçirilecek. Bu taksilerde tepe lambası bulunmayacak ve yolcu alımı, uygulama tabanlı veya entegre taksi durakları üzerinden gerçekleştirilecek. Ayrıca, bu taksiler diğerlerinden farklı olarak damalı bir tasarıma sahip olacak ve içlerinde güvenlik bölmesi yer alacak.

KALİTELİ HİZMET VE İMAJ YENİLEME HEDEFİ

Yeni sistemle birlikte hem yolculara daha kaliteli bir hizmet sunulması hem de taksicilik mesleğinin kamuoyundaki imajının iyileştirilmesi hedefleniyor. Bu adımın aynı zamanda kurumsal taksi taşımacılığı sistemine geçişin de önünü açması bekleniyor.

DAHA ÖNCE 15 KEZ REDDEDİLMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, daha önce taksi sayısını artırmak için tam 15 kez UKOME toplantılarında oylama yapmış ancak tüm bu tekliflerin reddedilmesi üzerine başarılı olamamışlardı. Bugünkü oylamada ise nihayet olumlu sonuç alındı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 'HAYIRLI OLSUN' MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mega kente kazandırılan yeni taksiler için hayırlı olsun mesajı yayınladı. İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME'de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler." diye yazdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri