Johnson’un iddiası Türkevi’ne de 'böcek yerleştirebilme' ihtimalini akıllara getirdi

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un, görev süresi boyunca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı bir görüşmeden sonra, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndaki özel banyosunda bir dinleme cihazı bulunduğuna dair iddiası, dünya çapında yankı uyandırdı. Türkiye'de ise dikkatler 23 Eylül 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netenyahu ile bir araya geldiği Türkevi'ne çevrildi.

Johnson, "Unleashed" isimli anı kitabında bu olayı aktarırken, Netanyahu’nun banyo kullanımından sonra yapılan güvenlik taramasında bir dinleme cihazının keşfedildiğini belirtti. Johnson, bunun bir tesadüf mü yoksa bilinçli bir hareket mi olduğuna dair şüphelerini dile getirdi.

Bu iddia, özellikle Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. 20 Eylül 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Netanyahu’nun New York’taki Türkevi’nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Netanyahu’nun bu binaya da dinleme cihazı yerleştirmiş olabileceği ihtimali ortaya atıldı ve bu durum endişe yarattı.

NASRALLAH VE HANİYE SUİKASTLARI

İsrail’in son dönemde Lübnan’daki Hizbullah unsurlarına yönelik operasyonları, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Hamas lideri İsmail Haniye’ye düzenlenen suikastlar, gözlerin İsrail’in istihbaratına çevrilmesine neden oldu. Netanyahu’nun dinleme cihazları yerleştirme iddiaları, bu gelişmelerle birlikte daha çok tartışılmaya başlandı. Netanyahu’nun girdiği her ortamda dinleme cihazı yerleştirdiği iddiası Netenyahu'nun Türkiye'deki ziyaretlerinin araştırılmasını gündeme getirdi.

TÜRKİYE-İSRAİL GERİLİMLERİ VE SUİKAST ENDİŞELERİ

Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik gerilimler göz önüne alındığında, İsrail’in Türkiye’ye yönelik zaman zaman tehditlerde bulunduğu biliniyor. İsrail’in Türkiye’deki üst düzey yetkililere ait mahrem bilgilere ulaşmış olabileceği şüphesi, ileride Türkiye’de de benzer suikast girişimlerinin olabileceği endişesini beraberinde getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri