Kamu personelinin mesai saatlerinde değişiklik masada: Yeni çalışma düzeni geliyor

Kamu personellerinin mesai saatleriyle ilgili yapılacak değişiklikler, son günlerde kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında bazı memurların çalışma düzeninde önemli değişiklikler olacağını açıkladı. Bu kapsamda Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi, Ankara'nın da aralarında olduğu çok sayıda ilde yürütülüyor.

HABER: ALİ DEMİRASLAN

Bu kapsamda, esnek ve uzaktan çalışma modellerine geçilmesi gündemde. Açıklamalar, memurların yeni mesai saatlerinin nasıl şekilleneceği konusunda merak uyandırdı.

ESNEK VE UZAKTAN ÇALIŞMA MODELLERİ

Bakan Vedat Işıkhan, kamu personelinin çalışma düzeninde esneklik getirecek yeni bir döneme girildiğini belirtti. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, memurların alışılmış mesai saatleri dışında da çalışması mümkün hale gelecek. Esnek ve uzaktan çalışma modelleriyle ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde netleşecek ve bu konuda kapsamlı görüşmeler yapılacak.

KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK PROJELER

Bakan Işıkhan, kadın istihdamına yönelik çalışmalara da hız verileceğini vurguladı. "İş-Pozitif Projemiz ile kadın istihdamını artırmayı hedefliyoruz," diyen Işıkhan, bu proje kapsamında bugüne kadar 263 bin 162 kadının istihdama katıldığını belirtti. Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan İş-Pozitif Programı ile daha fazla kadının iş gücüne kazandırılması planlanıyor. Ayrıca, gençler ve engellilere yönelik de benzer projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

KAYITLI KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ

Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla 2021 yılında başlatılan Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile belirli illerde kadın istihdamı destekleniyor. Bu proje kapsamında, 4 bin kadın işverene, işe aldıkları 4 bin kadından dolayı toplam 635,9 milyon lira ödeme yapıldı. Proje, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde yürütülüyor ve kadın istihdamının artırılmasına önemli katkılar sağlıyor.

YENİ ÇALIŞMA DÜZENİNE GEÇİŞ

Bakan Işıkhan, kamu personelinin çalışma sisteminde yapılacak değişikliklerle, evden çalışma modelinin de uygulanabileceğini ifade etti. Yeni düzenlemenin kamu personelinin verimliliğini artırmayı hedeflediğini belirten Işıkhan, esnek çalışma saatleriyle kamu hizmetlerinde tasarruf ve verimlilik sağlanacağını vurguladı. Bu konuda yapılacak düzenlemelerin detayları, ilerleyen günlerde netleşecek ve kamuoyuna duyurulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri