Komşuda çıkan yangın komşunun ineklerini zehirlendi

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen büyük bir yangında yaklaşık 200 ton saman yandı. Yangından yayılan yoğun dumanlar, komşu bir çiftlikte bulunan 78 Angus cinsi ineği karbon monoksit gazından etkiledi.

Yangın, Mimarsinan Kayapul Mahallesi'nde bulunan bir besi çiftliğinde başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve çevredeki alanları etkisi altına aldı. Yangın yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Saman balyaları, yangının etkisini azaltmak için iş makineleriyle başka bir bölgeye taşındı.

Yangının dumanları rüzgarla birlikte yayılarak, yan taraftaki başka bir çiftliği etkiledi. Bu çiftlikte bulunan 78 Angus cinsi inek, çıkan karbon monoksit gazından zehirlenerek sağlık sorunları yaşadı. Veteriner hekimler, etkilenen hayvanlara müdahale ederek tedavi etmeye çalıştı.

Çiftlik sahibi Mahmut Çakıroğlu, rüzgarın etkisiyle dumanın tüm bölgeye yayıldığını ve bunun sonucunda hayvanların karbon monoksit gazından zehirlendiğini belirtti. Çakıroğlu, “Öğle saatlerinde komşumuzun 200 ton samanı yandı. Duman, samanların bizim yan tarafımıza taşınmasıyla çiftliğimize doldu ve hayvanlarımız zehirlendi. Şu anda hayvanların durumunu kestiremiyoruz; belki birçoğu ölecek” dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı ve olayın sebebi araştırılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri